torsdag 2. desember 2010

fra tørke til (tilovers)vømmelse

Okei. Jeg skal ikke påstå at jeg forventer at noen tar innlegget under med stor selvfølge eller letthet, men man kan f.eks sammenligne tittel med morsekoden. Kanskje le? Forhåptenligvis. Med trykk på ego i nest siste avsnitt. Utdyper ikke mer.

For så sær har jeg blitt av å tralte rundt i Bø og synes synd på meg sjøl fordi helsa har halta og skranta i ukesvis, fordi jeg ikke har fått være aktivt deltakende forfatterstudent, fordi jeg har klaget nok for flere år fremover og jeg har innsett at det ikke nødvendigvis går oppover selv om man har kommet seg langt ned ad veien (av og til finnes det dumper veit du, dumper der alt asfaltrusk, trillende tyggegummier og ukule leker har funnet sitt endelikt) så jeg har rota litt i dumpa også da.

Kan nesten kalle det for å ha rensa sluket, egentlig.

Ubegripelig mye drit å finne i et sånt et. Og selv om du tar på deg hansker klarer du ikke rense sluket ved å røre rundt med to fingre, holde pusten og se en annen vei. På et eller annet tidspunkt være nødt til å se på bylten av oppsamla, kroppsprodusert avfall, sveive det over gulvet med et digert armslag og i rett i dass, søpla eller den knelende remaposen.

Jeg har studert rusket nøye. Latt slimet og håret og svetten og tårene og sexen og restene av salige munnglis og surgeiper sildre ned på gulvet med urytmiske intervaller og helt uten rekkefølge. Alt har blitt oppsamla over lenger tid og har ligget rett under beina på meg som et lite loch-ness av remininsens. Wasteland.

Det eneste som plager meg er hvor dyrt det har blitt å ta seg av de helsemessige tinga jeg ikke klarer å ordne uten profesjonell hjelp. (Nei, psykologen sendte meg hjem forrige gang jeg prøvde - du feiler ingenting, sa han, lure mannen) Hypokondri? Ha. Ha.

Mine utgifter vil etter hvert se sånn ut:

3870 kroner for lese/skrive/se -brille
1600 kroner for å slipe ei tann og borre et høl
150 kroner i paracetforbruk
100 kroner for antibiotikakuren de finner det for godt å gi meg etter å ha pælma bort 150 kroner på tannlege
X antall kroner for liksom-medisiner (de reseptfrie) for magebesværet
52, 50 kroner for otrivin med mentol (check!)

- og så har jeg ikke kommet lenger, dette er for desember.

PAPPA. KAN DU TA TELEFONEN NÅR JEG RINGER, ELLER?Heldigvis har jeg frikort hos legen da, så der er alt gratis. At jeg har frikort hos legen sier alt.

4 kommentarer:

 1. nei, det er tannlege en skulle bli.

  sist jeg var der tok de 690 kr for A: å konstatere at en bettenelse jeg tidligere hadde fått penicillin for var borte. B: avtale time for å komme tilbake å trekke ei tann (dette involverte riktig nok å ta røntgenbilder, men likevel)

  drømmer tilbake til en tid da man bare gikk til smeden for å trekke tenner. hvorfor finnes det omtrent ingen smeder legnger?... sikkert tannlegeforeninga som fikk dem likvidert hele gjengen. ah, det er ingen ting som å blande paranoia med nostalgi til en tid man ikke en gang har opplevd..

  SvarSlett
 2. Kolbjørn - de tjener fett på disse rutinekontrollene sine. Jeg tenkte bare "enda godt de opplyser om at rutinekontrollen bare er en tulletime og at den ordentlige pengesmellen kommer først ETTER rutinekontrollen" Med andre ord levde jeg i god tro om at jeg måtte betale rundt 600 sjøl. Det var før jeg visste at det ikke finnes så mange konkurrerende tannleger i Bø og at ingen tar seg bryet med å tilby studentrabatter.

  Drømmen er klar: bli tannlege, bosette seg i et lite krøtterhøl og bli rik.

  Jeg liker forresten hvordan tankegangen din begynte å vandre på slutten der..

  SvarSlett
 3. (Altså. De opplyste meg om at denne rutinekontrollen ville finne sted før en ordentlig tannlegetime da jeg ringte)

  SvarSlett
 4. Det der er den eksakte grunnen til at jeg ikke har briller. Og litt halvveis ute av kontekst, men like fullt: mektig fint bilde av deg.

  SvarSlett