søndag 4. april 2010

kevlarsjäl - tanker i det store ingentinget


I.

Det finnes mange ting å tenke på her i verden.

(gruer meg til
å spise vanlig,
eventuelt
å ikke like å være
der jeg skal
forbli
når allting får sine svar)

Hvorfor bruke opp tiden på spørsmål?

II.

Det finnes mange ting å tenke på her i verden. I dag, helst på hvordan en klein dag kan bli ytterligere klein men likevel finne tilbake til posisjon; vidunderlig, ved hjelp av solbriller, tilfeldige plagg rundt kroppen og en gåtur med en kusinefjortis som spiser is og får sjokoladebobler i halsen mens hun snakker om alvorlige ting som sukkersyke og koma, og at det får meg til å le så heftig at hun også begynner å le, faktisk såpass mye at to små snekkerbuksejenter øverst i bakken blir redde og skriker "Er det oss dere ler av? Er det oss dere ler av!?" mens de løper rundt svingen og ser seg tilbake.

Det fine er at vi ler og at de tror det er dem vi ler av - og antageligvis vil de nevne oss over kjøttkaker og poteter ved middagsbordet, antageligvis forstår de ikke hva ordet
misforståelse betyr og antageligvis vil foreldrene riste på hodet og snakke om hvor mange blomsterløker de skal sette i morgen istedenfor.

III.

Det finnes mange ting å tenke på her i verden.

Sånn som tornadoer, nordlys og stormer. Jeg har aldri sett det på ordentlig, og selv om jeg aller helst skulle ha vært der når det skjer i alle tilfeller, vil jeg helst ha det inn i stua;

en liten grunn til å lene seg over på den andre sofaputen i ærefrykt og tenke at det finnes så mye fin natur, mens jeg ser inn i to jordkloder og holder universet i hånda.


Kom gör ett hål i min Kevlarsjäl.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar